Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Лимецова торта с горски плодове

Лимецова торта с горски плодове

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Лимецова торта с горски плодове
Снимка: Мария Божилова
1 / 6
21/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Лимецова торта с горски плодове - наслада за душата и окото"

Необходими Продукти

  • За 1 блат
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/3 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1/3 ч.л.
  • лимецово брашно - 3/4 ч.ч.
  • За крема
  • масло - 200 г
  • пудра захар - 400 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • какао - 1 1/2 ч.л.
  • За украса
  • боровинки - 150 г
  • малини - 150 г
  • къпини - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се слагат в купа.

Прибавя се захарта и се разбиват с миксер на пяна.

Олиото се прибавя на тънка струя при продължително бъркане.

Киселото мляко се слага в отделна малка купа.

Прибавя се содата и се разбърква до шупване, след което се прибавя към сместа при продължително бъркане.

Лимецовото брашно се прибавя постепенно.

Сместа се разбърква до получаване на хомогенна смес.

Изсипва се върху хартия за печене във форма за блатове с подвижно дъно.

Пече се 18 мин на 200 °C в предварително загрята фурна.

Изпичат се два блата за торта

За крема:

Маслото се оставя на стайна температура да омекне.

Прибавя се пудрата захар, какаото и прясното мляко.

Разбърква се с миксер на висока степен до получаване на хомогенна кремообразна смес.

Оставя се във фризер за 30 мин.

Горските плодове се измиват много внимателно, за да не се наранят, и се оставят да се отцедят върху домакинска хартия.

Единият блат се слага във формата за торта.

Отгоре се намазва с половината от крема, след което отгоре се слага вторият блат.

Най-накрая тортата се намазва втората половина крем от всички страни.

Отгоре се украся с боровинки, малини и къпини.

Оставя се лимецовата торта с горски плодове в хладилник за 12 часа, след което се консумира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: