Начин на приготвяне
Яйцата се слагат в купа.
Прибавя се захарта и се разбиват с миксер на пяна.
Олиото се прибавя на тънка струя при продължително бъркане.
Киселото мляко се слага в отделна малка купа.
Прибавя се содата и се разбърква до шупване, след което се прибавя към сместа при продължително бъркане.
Лимецовото брашно се прибавя постепенно.
Сместа се разбърква до получаване на хомогенна смес.
Изсипва се върху хартия за печене във форма за блатове с подвижно дъно.
Пече се 18 мин на 200 °C в предварително загрята фурна.
Изпичат се два блата за торта
За крема:
Маслото се оставя на стайна температура да омекне.
Прибавя се пудрата захар, какаото и прясното мляко.
Разбърква се с миксер на висока степен до получаване на хомогенна кремообразна смес.
Оставя се във фризер за 30 мин.
Горските плодове се измиват много внимателно, за да не се наранят, и се оставят да се отцедят върху домакинска хартия.
Единият блат се слага във формата за торта.
Отгоре се намазва с половината от крема, след което отгоре се слага вторият блат.
Най-накрая тортата се намазва втората половина крем от всички страни.
Отгоре се украся с боровинки, малини и къпини.
Оставя се лимецовата торта с горски плодове в хладилник за 12 часа, след което се консумира.