Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Зеленчукови кюфтенца с киноа и тиква

Зеленчукови кюфтенца с киноа и тиква

Зеленчукови кюфтенца с киноа и тиква
Снимка: Илиана Първанова
4 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
35
"Зеленчукови кюфтенца с киноа и тиква - полезни, вкусни, любими"

Необходими Продукти

  • киноа - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • хималайска сол -   1 щипка
  • шарлан - 1 ч.л.
  • Зеленчукова плънка
  • тиква - 1 ч.ч. нарязана
  • лук - 1 глава
  • картофи - 3 бр.
  • бяла ряпа дайкон - 1/4 корен
  • моркови - 1 бр.
  • спанак - 1 богата шепа
  • вода - около 1 ч.ч.
  • царевично брашно -   3 с.л. фино
  • царевичен грис - 2 с.л.
  • хималайска сол -   1 и 1/2 ч.л. равни
  • червен пипер -   1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • куркума - 1/4 ч.л.
  • кимион - 1/3 ч.л.
  • чубрица - 3 щипки
  • джоджен -   1 щипка
  • босилек - 1 щипка
  • За панировката
  • яйца - 2 бр.
  • царевично брашно - за овалване
  • царевичен грис - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме киноата във вряща вода с щипка хималайска сол и малко  шарлан.

Обелваме тиквата, картофите, лука, бялата ряпа, моркова и нарязваме на ситно, както и спанака. Сваряваме ги в много малко водичка.

Като омекнат, отделяме ако има излишен сок и намачкваме с ръчен пасатор на едро пюре. Добавяме киноата към зеленчуците и разбъркваме заедно с подправките, малко царевично фино брашно и царевичен грис.

Подготвяме две отделни купи, като в едната разбъркваме яйцата, а в другата сипваме равни количества царевично брашно и царевичен грис.

Можем да изпечем кюфтенцата на фурна, може да ги изпържим на тиган, а може и половината по единия начин, а другата - по  втория.

Когато ги подготвяме за фурната - първо овалваме топче от зеленчуковата плънка в сухата смес и после в яйце. Подреждаме ги в тава с хартия за печене, сплескваме ги леко и печем на 200 градуса, около половин час до златиста коричка.

А когато ще се пържат - овалваме първо в яйцата и след това в царевичната смес, за да придобият по-хрупкава коричка. Пържим ги в малко шарлан.

Поднасяме зеленчуковите кюфтенца топли.

Подхождат си чудесно с млечна салата

Златни зеленчукови кюфтета с киноа и тиква. Ароматни, вкусни и с чудна хрупкава коричка!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: