Начин на приготвяне
Сваряваме киноата във вряща вода с щипка хималайска сол и малко шарлан.
Обелваме тиквата, картофите, лука, бялата ряпа, моркова и нарязваме на ситно, както и спанака. Сваряваме ги в много малко водичка.
Като омекнат, отделяме ако има излишен сок и намачкваме с ръчен пасатор на едро пюре. Добавяме киноата към зеленчуците и разбъркваме заедно с подправките, малко царевично фино брашно и царевичен грис.
Подготвяме две отделни купи, като в едната разбъркваме яйцата, а в другата сипваме равни количества царевично брашно и царевичен грис.
Можем да изпечем кюфтенцата на фурна, може да ги изпържим на тиган, а може и половината по единия начин, а другата - по втория.
Когато ги подготвяме за фурната - първо овалваме топче от зеленчуковата плънка в сухата смес и после в яйце. Подреждаме ги в тава с хартия за печене, сплескваме ги леко и печем на 200 градуса, около половин час до златиста коричка.
А когато ще се пържат - овалваме първо в яйцата и след това в царевичната смес, за да придобият по-хрупкава коричка. Пържим ги в малко шарлан.
Поднасяме зеленчуковите кюфтенца топли.
Подхождат си чудесно с млечна салата.
Златни зеленчукови кюфтета с киноа и тиква. Ароматни, вкусни и с чудна хрупкава коричка!
Чудно Вкусно!