Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Миди по шабленски

Миди по шабленски

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Миди по шабленски
Снимка: Аника Войт
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Миди по шабленски - нека повикаме лятото"

Необходими Продукти

  • миди - 1 кг
  • лук - 2 големи глави
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 4 ч.ч.
  • черен пипер - по желание
  • девесил - 1 с.л. сух
  • копър - 1 ч.л. сух
  • магданоз - 1 с.л. сух
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почистете мидите добре. Сложете ги в тенджера с 1 с.л. сол и 1 с.л девесил.

В друга тенджера загряваме малко олио и запържваме нарязания лук до златисто.

Ориза измиваме няколко пъти с вода и добавяме към лука. Разбъркваме за една минута, колкото да се запържи, след това наливаме водата, посоляваме и слагаме черния пипер.

Като почне да се надува ориза слагаме мидите и по една лъжичка магданоз и копър.

Ястието миди по шабленски се готви, докато всичката вода извори и оризът се сготви напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: