Страстта на ловеца

ЖороЖороНовак
17/09/2018
"Ставаме ловци само и само да се доберем до рецептата за тези сочни кюфтенца от сърнешко месо "
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 646
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изкиснатото месо от сърната измиваме със студена вода и нарязваме на парчета. Смиламе през месомелачка заедно със сланината. Прибавяме чубрицата, солта и омесваме месото след което го оставяме да отлежи в хладилника за едно денонощие.

Добавяме виното и отново оставяме да отлежи в хладилника най малко 4 ч. След второто престояване се добавя счукан чесън, нарязания на ситно лук и каймата и омесваме отново.

Оформяме кюфтета които изпичаме много добре на скарата. Добре приготвеното кюфте се познава по това, че като го натиснеш не в средата, а в края бяга в чинията както маслина.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар