Начин на приготвяне
Почистете и измийте пъдпъдъците.
Пригответе маринатата и накиснете пъдпъдъците в нея за 30 минути. Без да ги изваждате от марината ги сварете за 10 минути. Извадете ги от тенджерата и ги подсушете. Загрейте малко олио и ги запържете.
Срежете патладжаните на две. Издълбайте вътрешността и ги накиснете в посолена вода за 30 минути. Покрийте тавичка с хартия за печене и наредете подсушените патладжани.
В малко олио задушете последователно лука, чесъна, чушките, моркова и домата. Накрая добавете и вътрешността на патладжаните. Добавете подправки и свалете от котлона.
Разпределете една част от зеленчуковата смес в патладжаните. Поставете по един пъдпъдък и покрийте с останалата част от сместа. Наредете парчета бекон и поръсете със зехтин.
Покрийте с фолио и печете на 180 градуса около 1.30 ч. Свалете фолиото и печете още 30 минути.
Пъдпъдъците в патладжан са готови.