Пълнени яйца в хрупкава панировка

06/03/2020
"Пълнени яйца в хрупкава панировка - просто ги обожаваме "
Приготвяне15 мин.
Готвене8 мин.
Общо23 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 396
  • Преглеждания за месеца261
  • Преглеждания за седмицата433
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр. твърдо сварени
  • лук - 25 г пресен
  • чесън - 2 малки стръка, пресен
  • сметана - 50 г готварска
  • магданоз - 2 - 3 стръка, листата
  • целина - 1 - 2 стръка, само листата
  • черен пипер - 1 - 2 щипки, прясно смлян
  • сол - на вкус
  • яйца - 1 - 2 бр. за панировката
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разрежете всяко сварено яйце на половина и отделете белтъците от жълтъците.

2. Накълцайте на много ситно лука, чесъна и свежите листа от магданоз и целина. Сложете жълтъците, сметаната, черен пипер и сол и намачкайте хубаво го гладка смес.

3. С тази плънка напълнете белтъците. Оваляйте всяка половинка от приготвените пълнени яйца първо в брашно, после в яйце и накрая в галета.

4. Загрейте олиото в малък тесен съд и изпържете яйцата до златисто, като ги пускате по най-много две наведнъж.

Веднага щом добият загар, изваждайте да се отцеждат върху кухненска хартия.

5. Поднесете пълнените панирани яйца топли с любим сос или салата.

Добър апетит!

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар