Начин на приготвяне
Сварете картофите до готовност. Обелете ги и намачкайте на пюре, още топли.
Настържете сиренето и го добавете към картофите. Чукнете яйцето и прибавете останалите съставки.
Омесете до еднородност.
Чукнете второто яйце в купа и го разбийте с помощта на вилица.
Оформете картофените кюфтенца, потопете ги в разбитото яйце и подредете в тава, предварително застлана с хартия за печене.
Поръсете ги с олио/може да намажете с олио предварително и хартията, преди да наредите кюфтетата/.
Запечете до златист загар в предварително загрята фурна.
Поднесете с чеснов сос, като смесите указаните съставки до еднородност.
Картофените кюфтета със сирене и чубрица във фурна са много лесни, сполучливи и вкусни!
Добър апетит!