Начин на приготвяне
Лесното на този шоколадов кекс е, че съставките се смесват в нутриблендер и става много бързо.
Единственото трудоемко е обелването на червеното цвекло и настъргването му на едро ренде преди това. Резултатът обаче е повече от много добър, особено за тези от вас, които спазват принципите на здравословното хранене.
Най-напред обелете червеното цвекло и го настържете не едро ренде. Сложете го в голямата чаша (800 мл) на нутриблендера. Добавете яйцето, кафявата захар, портокаловата кора (аз сложих кората на 1/2 средно голям портокал) и прясното мляко.
Блендирайте за кратко. Добавете кокосовото масло, рожковото брашно, бакпулвера, половината от шоколада (на парченца), овесените ядки и триците. Блендирайте отново за кратко.
Получената смес изсипете в намаслена с кокосово масло силиконова формичка.
Печете в предварително загрята на 175 градуса фурна до готовност.
Обърнете изстиналия шоколадов сладкиш и гарнирайте с останалата половина леко разтопен шоколад и 2 с.л. прясно мляко.
Консумирайте Шоколадовия кекс с овесени ядки и червено цвекло напълно охладен.
Коментари