Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Сърнешки бут със зеленчуци

Сърнешки бут със зеленчуци

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Сърнешки бут със зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Трудно е да отстреляш дивеч, но още по-трудно може да бъде да приготвиш дивечово месо. Опитайте нашето предложение за ароматен сърнешки бут със зеленчуци"

Необходими Продукти

  • сърнешко месо - обезкостено от бута 150 гр.
  • мас - 20 гр.
  • моркови - 20 гр.
  • магданоз - корени 20 гр.
  • лук - 20 гр.
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • бяло вино - 20 мл.
  • сметана - 30 гр.
  • лимони - 1 бр.
  • брашно - 10 гр.
  • бульон - от диво прасе 100 мл.
  • захар
  • сол
  • лимонова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се натрива със сол, черен пипер и брашно. На силен огън се пържи в мас от двете страни. Изпърженото месо се изважда.

В мазнината се слага останалата част от брашното. Когато то стане златисто, прибавя се настърганият лук и се пържи, докато порозовее. Наливат се виното и бульонът. Слагат се дафиновият лист, пиперът и настърганата лимонова кора. Пускат се морковите, корените от магданоз и месото.

Ястието се оставя да къкри на тих огън до омекване на месото. Прибавят се сметаната, лимоновият сок и щипка захар на вкус. Ястието отново се кипва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: