Курабийки с масло и канела

МариянаМарияна
Мастър Шеф
749
261
621
6
11/03/2020
"Ароматни и вкусни, такива курабийки са ни на сърце "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо955
  • Преглеждания за месеца954
  • Преглеждания за седмицата234
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вадим маслото и яйцето на стайна температура.

В купа слагаме яйцето и захарта и ги разбиваме с миксера много добре, докато се разтопи захарта и сместа стане гъста.

Прибавяме мекото масло, канелата, солта и индийско орехче вътре в купата и пак разбиваме с миксера продължително.

Пресяваме брашното със сито. В брашното слагаме бакпулвера и разбъркваме.

Прибавяме в брашното на части. Замесва си меко маслено тесто.

В тавата на фурната слагаме лист хартия за печене. Отгоре нареждаме канелените сладки на разстояние едно от друго.

Оформяме си топчета с ръце, приблизително колкото орех трябва да са готовите курабийки. Получават се 25 бр. сладки.

Печем в загрята на 170°C фурна до готовност.

Вадим ги като са готови - курабийките с масло и канела хрупкави от вън, напукани леко и меки отвътре.

Хапваме с кафе.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар