Баклавички с халва и ядки

МариянаМарияна
Мастър Шеф
768
3k
2k
1k
6
11/03/2020
"Вкусни баклавички с халва и ядки за следобедно кафе "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо689
  • Преглеждания за месеца151
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази вкусна баклава лешниците и орехите ги смиламе с машинка за ядки. Предварително сме си ги почистили.

Брашното го пресяваме със сито и в него добавяме бакпулвера.

В купа слагаме сок от ананас, брашното с бакпулвера и тръстиковата захар и разбиваме много добре с миксера.

Прибавяме ядките и тях в купата. Разбъркваме с лъжица. Прибавяме канелата.

Халвата я нарязваме на ситно. Добавяме я при другите продукти. Получава се гъста смес.

Разтваряме си корите за баница. Една кора намазваме с олио. Върху нея слагаме втора кора, без да я мажем с олио. Отгоре разпределяме от кашата, равномерно, разнасяме, намазваме.

Навиваме на руло откъм тясната част. Нареждаме 7 рула с по две кори в тавата едно до друго. Последната кора я прегъваме на две и по същия начин процедираме.

Получават се 7 рула и ½. Всяко руло от тези 7 ги режем по средата и всяка ½ на три, така че да станат 6 парченца от 1 руло. Последното 1/2 руло на 3 парченца.

Мажем с олио отгоре всички нарязани баклавички. Печем ги в загрята на 180°C фурна до готовност за около 30 – 32 мин.

Слагаме водата да заври на котлона заедно с бялата захар. Като стане сиропът готов, го оставяме да изстине.

Вадим и сиропираме със студен сироп. Заливаме баклавичките с халва и ядки с черпак от сиропа.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иивинка
Иивинка
11.03.2020 20:16
Страхотна рецепта!
0
0