Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклавички с халва и ядки

Баклавички с халва и ядки

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Баклавички с халва и ядки5 / 5
11/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
20
"Вкусни баклавички с халва и ядки за следобедно кафе"

Необходими Продукти

  • тръстикова захар - ½ ч.ч.
  • олио - ½ ч.ч. + за тавата
  • брашно - 2/3 ч.ч. тип 500
  • сок от ананас - 1 ч.ч. Aspasia с подсладител
  • орехи - 1 ч.ч.
  • лешници - 1/2 ч.ч.
  • халва - 290 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • канела - ½ ч.л.
  • кори за баница - 15 бр. Фамилия /400 г/
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч. бяла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази вкусна баклава лешниците и орехите ги смиламе с машинка за ядки. Предварително сме си ги почистили.

Брашното го пресяваме със сито и в него добавяме бакпулвера.

В купа слагаме сок от ананас, брашното с бакпулвера и тръстиковата захар и разбиваме много добре с миксера.

Прибавяме ядките и тях в купата. Разбъркваме с лъжица. Прибавяме канелата.

Халвата я нарязваме на ситно. Добавяме я при другите продукти. Получава се гъста смес.

Разтваряме си корите за баница. Една кора намазваме с олио. Върху нея слагаме втора кора, без да я мажем с олио. Отгоре разпределяме от кашата, равномерно, разнасяме, намазваме.

Навиваме на руло откъм тясната част. Нареждаме 7 рула с по две кори в тавата едно до друго. Последната кора я прегъваме на две и по същия начин процедираме.

Получават се 7 рула и ½. Всяко руло от тези 7 ги режем по средата и всяка ½ на три, така че да станат 6 парченца от 1 руло. Последното 1/2 руло на 3 парченца.

Мажем с олио отгоре всички нарязани баклавички. Печем ги в загрята на 180°C фурна до готовност за около 30 – 32 мин.

Слагаме водата да заври на котлона заедно с бялата захар. Като стане сиропът готов, го оставяме да изстине.

Вадим и сиропираме със студен сироп. Заливаме баклавичките с халва и ядки с черпак от сиропа.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Иивинка
Иивинка
Страхотна рецепта!
11.03.2020 20:16