Супа от коприва с моркови и амарант

11/03/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо213
  • Преглеждания за месеца212
  • Преглеждания за седмицата60
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисват се зрънца амарант в купа със студена вода за 20 минути.

В тенджерка се загрява олио, задушават се нарязан пресен лук и кубчета морков.

Копривата се залива с гореща вода, оставя се за кратко да омекне и се отцежда. Вземат се само листенцата, връхчета от корени коприва. Нарязват се и ги добавяме в тенджерката.

След минута прибавяме червен пипер, разбъркваме и наливаме гореща вода.

Когато заври, прибавяме амарант и овкусяваме със сол на вкус. Оставя се на тих огън 4-та степен да се готви до готовност на зрънцата.

Имайте предвид, че био амарантът се вари по-бавно, затова наблюдавайте и разбърквайте.

При нужда може да прибавите още малко гореща вода до получаване на достатъчно гъста супа от коприва.

Няма нужда от застройка - и така си е вкусна и много полезна постна супа, пълна с фибри, желязо и други витамини.

Добър апетит с тази супа от коприва с моркови и амарант!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар