Начин на приготвяне
Много хора се обръщат към изцяло растителна храна.
Според мен всеки има право на избор, дали да яде месо или пък не. Вкъщи винаги консумираме умерено от всички видове храна.
Днес по желание на малкия ми син приготвих тези веган кюфтенца.
Първо измиваме амаранта и елдата. Оставяме ги във вода за половин час. Изплакване и сваряване потделно елдата и амаранта.
Амаранта има доста желиращ, слепващ агент, така, че веган кюфтенцата не се разпадат при готвене.
Смесвам продуктите и подправките.
Добавям лук, чесън, олио 2 с.л.
Приготвям каймата и оформям топчета, които подреждам върху тава с хартия за печене. Върху всяко кюфте поръсвам с малко олио. Пека на 200 градуса до готовност!
Според мен и сина ми се получиха много вкусни тези веган кюфтенца с амарант и елда! А идеално се допълват с един веган таратор или пък млечен сос. А защо не и със зелена салатка?
Богатството може да се измерва и във вкусове, в познаване на различни продукти и храни, в смелостта да опитваме нещо ново, в живота, а и в кулинарията!