Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от коприва»Супа от коприва с моркови и амарант

Супа от коприва с моркови и амарант

Супа от коприва с моркови и амарант
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Тази изключително полезна зеленчукова супа ще набави тялото ви с необходимите витамини, минерали и фибри"

Необходими Продукти

  • коприва - 1 купа средно голяма
  • лук - 3 стръка пресен
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • джоджен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вода - 1.700 мл
  • амарант - 100 г био
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисват се зрънца амарант в купа със студена вода за 20 минути.

В тенджерка се загрява олио, задушават се нарязан пресен лук и кубчета морков.

Копривата се залива с гореща вода, оставя се за кратко да омекне и се отцежда. Вземат се само листенцата, връхчета от корени коприва. Нарязват се и ги добавяме в тенджерката.

След минута прибавяме червен пипер, разбъркваме и наливаме гореща вода.

Когато заври, прибавяме амарант и овкусяваме със сол на вкус. Оставя се на тих огън 4-та степен да се готви до готовност на зрънцата.

Имайте предвид, че био амарантът се вари по-бавно, затова наблюдавайте и разбърквайте.

При нужда може да прибавите още малко гореща вода до получаване на достатъчно гъста супа от коприва.

Няма нужда от застройка - и така си е вкусна и много полезна постна супа, пълна с фибри, желязо и други витамини.

Добър апетит с тази супа от коприва с моркови и амарант!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: