Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Зелен хумус с грах и спанак

Зелен хумус с грах и спанак

Зелен хумус с грах и спанак
Снимка: Илиана Първанова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Страхотна идея за здравословна разядка - мажем на филийка и хапваме с наслада"

Необходими Продукти

  • нахут - 200 г от буркан
  • грах - 5 - 6 с.л. от буркан
  • спанак - 1 - 2 шепи, пресни листа
  • сусамов тахан - 3 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • лимонов сок - 2 с.л. прясно изцеден
  • хималайска сол - 1/2 ч.л. равна, на вкус
  • черен пипер - 1/2 к.л смлян
  • кимион - 1/2 ч.л. равна
  • шарлан - 1 с.л.
  • марината - 3 - 5 с.л. от нахута
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Невероятно вкусен веган хумус, подходящ за топене с арабски питки или намазване на препечени филийки.

В каната на мощен блендер или нутрибулет сипваме съставките една след друга:

Половин буркан нахут, грах от консерва или от буркан, 1-2 шепи пресни листа спанак (може и бейби спанак), скилидка чесън, сусамов тахан и 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок.

Овкусяваме с хималайска сол, смлян черен пипер, кимион и шарлан (студено пресовано нерафинирано слънчогледово масло).

Накрая добавяме няколко супени лъжици от маринатата на нахута или граха, за да може блендерът да смели гладко и безпроблемно вкусния хумус.

Включваме уреда и блендираме, докато получим желаната консистенция на зеления хумус с грах и спанак.

Поднасяме домашния хумус мигновено с нежна украса от бейби спанак и няколко зрънца грах.

Чудно вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: