Начин на приготвяне
Една по-различна и здравословна версия на чудесните италиански бишкоти Кантучини.
Измерваме продуктите с помощта на чаена чаша с обем 250 мл.
В купа разбъркваме с телена сладкарска бъркалка всички съставки, като ги добавяме едно след друго в следната последователност – яйце, кафява кристална захар, шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), сода, ванилия, хималайска сол, канела и накрая пълнозърнесто брашно.
Докато добавяме постепенно брашното, разбъркваме с дървена бъркалка/голяма лъжица и така омесваме тесто, без да месим.
Прибавяме едро натрошените орехови ядки и малко канела и отново разбъркваме. Разделяме тестото на две равни части, които оформяме на две продълговати хлебчета (леко сплеснати).
Подреждаме ги в тава, постлана с хартия за печене, на разстояние едни от други.
Печем на 180 градуса за около 20 минутки, след това ги вадим и нарязваме на бишкоти с дебелина около 1.5 - 2 см.
Характерното за Кантучините е, че са двойно печени и затова ги подреждаме легнали отново в тавата върху хартията и връщаме във фурната да се доизпекат за още около 5-10 мин на същите градуси.
Изваждаме ги, оставяме ги да изстинат и след това ги прибираме в кутия.
Лесни, вкусни и ароматни пълнозърнести кантучини с орехи и кафява захар – невероятно хрупкави!
Чудно Вкусно!