Попска яхния от дива свиня

ЛазаринаЛазаринаНовак
01/02/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 320
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на порции месо се пържи. Прибавя се лукът, нарязан на дълго и тънко. Когато той се позапържи, слага се доматеното пюре. Задушаването продължава, докато то стане зърнесто. Ръси се брашното и се пържи до златист цвят. Запръжката се гаси с виното. Пускат се дафиновият лист и черният пипер. Залива се с хладка вода и се посолява.

Отделно в две - три води се варят малките глави лук. След като леко се задушат в част от маста, пускат се в почти уврялата яхния. Накрая се слагат кръгчетата лимон и по желание попската яхния може да се кипне с тях - така ястието получава особен аромат. Сервира се поръсена с нарязания на дребно магданоз. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Славка
Славка
14.11.2012 13:33
От много години не съм яла попска яхния и се зарадвах като видях рецептата. Направих я с обикновено свинско - да си оближеш пръстите!
Стига да ми падне месо от диво прасе, ще сготвя яхнията точно по рецептата!
0
0