Начин на приготвяне
Нарязаното на порции месо от диво прасе се пържи. Прибавя се лукът, нарязан на дълго и тънко. Когато той се позапържи, слага се доматеното пюре.
Задушаването продължава, докато то стане зърнесто. Ръси се брашното и се пържи до златист цвят. Запръжката се гаси с виното. Пускат се дафиновият лист и черният пипер. Залива се с хладка вода и се посолява.
Отделно в две - три води се варят малките глави лук. След като леко се задушат в част от маста, пускат се в почти уврялата попска яхния.
Накрая се слагат кръгчетата лимон и по желание попската яхния с дива свиня може да се кипне с тях - така ястието получава особен аромат. Сервира се поръсена с нарязания на дребно магданоз.
Коментари
Стига да ми падне месо от диво прасе, ще сготвя яхнията точно по рецептата!