Патица с кисело зеле в глинен съд

Сергей АнчевСергей Анчев
Помощник Готвач
226
82
412
3
14/03/2020
"Стига да има хубаво кисело зеле, винаги можем да забъркаме вкусна гозба - в случая с патешко месце "
Приготвяне20 мин.
Готвене300 мин.
Общо320 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо288
  • Преглеждания за месеца287
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • патица - 1, 5 - 2 кг (1/2 бр.)
  • кисело зеле - 1 неголямо
  • ябълки - 2
  • мазнина - 5 с.л. растителна
  • червен пипер - 2 с.л.
  • чушки - няколко, натрошени, сухи
  • дафинов лист - 4 бр.
  • черен пипер - 20 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на Патица с кисело зеле в глинен съд, почистете и нарежете зелката, ако е необходимо, промийте с вода. Ябълките нарежете на кубчета.

Сложете ги в глинен съд с капак. Добавете мазнина, червен и черен пипер, сухи чушки, дафинови листа и кафена чашка вода. Объркайте хубаво. В получената смес заровете патицата.

Сложете във фурната на 150 градуса за 5 часа патицата със зеле.

Вкусна задушена патица със задушено кисело зеле! Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар