Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Печена патица»Патица с кисело зеле в глинен съд

Патица с кисело зеле в глинен съд

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Патица с кисело зеле в глинен съд
Снимка: Сергей Анчев
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
320 мин.
Порции
6
"Стига да има хубаво кисело зеле, винаги можем да забъркаме вкусна гозба - в случая с патешко месце"

Необходими Продукти

  • патица - 1, 5 - 2 кг (1/2 бр.)
  • кисело зеле - 1 неголямо
  • ябълки - 2
  • мазнина - 5 с.л. растителна
  • червен пипер - 2 с.л.
  • чушки - няколко, натрошени, сухи
  • дафинов лист - 4 бр.
  • черен пипер - 20 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на Патица с кисело зеле в глинен съд, почистете и нарежете зелката, ако е необходимо, промийте с вода. Ябълките нарежете на кубчета.

Сложете ги в глинен съд с капак. Добавете мазнина, червен и черен пипер, сухи чушки, дафинови листа и кафена чашка вода. Объркайте хубаво. В получената смес заровете патицата.

Сложете във фурната на 150 градуса за 5 часа патицата със зеле.

Вкусна задушена патица със задушено кисело зеле! Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: