Начин на приготвяне
Обелете праза и го нарежете на ситно. Добавете обелените и нарязани, две скилидки чесън. Задушете ги в мазнина докато омекнат. Добавете ситно нарязаното зеле, червен пипер и овкусете със сол.
Налейте топла водичка, докато покриете зелето. Гответе на тих огън, докато зелето омекне. Отстранете готовото зеле от огъня.
Обелете лука, гъбите и чесъна. Нарежете ги на ситно и ги задушете в мазнина. Измийте почистения ориз и го добавете към сместа. Поръсете с натрошеното кубче бульон. Запържете, докато оризът се избистри, при непрекъснато бъркане.
Напълнете патицата с готовата смес.
Изсипете зелето в тава за печене. Сложете патицата отгоре. Покрийте с фолио тавата и притиснете добре.
Печете патицата във фурна на бавен огън.
Пълнената патица върху канапе от зеле е много вкусна.
Коментари