Зеленчукова кремсупа с пармезан и домашни крутони

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
171
57
535
1
16/03/2020
"Тази богата зеленчукова крем супа изглежда страхотно, а най-хубавото е, че и на вкус е такава "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо816
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци измийте, почистете и обелете.

В тенджера с около 2 литра вода сварете картофите, морковите, лука, джинджифила и чесъна до готовност.

Извадете зеленчуците, пасирайте ги и постепенно добавяйте прецедения бульон, горещото мляко и кравето масло.

Подправете пасираната зеленчукова супа със солта, куркумата и пипера.

Върнете обратно на котлона и отново кипнете вкусната кремсупа.

Приготвяне на крутоните:

Нарежете хляба на кубчета, овкусете със сол, чесън на прах и струйка зехтин. Изпечете в сух тиган или на фурна до златисто.

Поднесете кремсупата с прясно изпечените крутони, прясна мащерка и поръсете с пармезан.

По желание сервирайте и заквасена сметана към зеленчуковата кремсупа с пармезан и домашни крутони.

Вкусно и здравословно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар