Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Зеленчукова кремсупа с извара и крутони

Зеленчукова кремсупа с извара и крутони

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Зеленчукова кремсупа с извара и крутони
Снимка: Даниела Русева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Толкова ароматна и с богат вкус - планираме да изядем поне три купички от нея"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр.
  • тиквичка - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • праз лук - 1 стрък
  • чесън - 2 скилидки
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • зеленчукова подправка микс - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • извара - 4 с.л.
  • прясно мляко - 150 мл
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • за крутоните
  • хляб - 3 филии със семена и лимец
  • краве масло - 30 - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте и ги нарежете на едри кубчета. Нарежете и тиквичката. Сложете ги в тенджера и залейте с вода, да се покрият. Сложете на огъня да се сварят, като във водата пуснете кубче пилешки бульон и лъжица зеленчуков микс.

Като се сварят, ги отцедете малко от водата, но не изхвърляйте отделената вода. Пасирайте картофите и тиквичката.

Сгорещете олио в тенджера и пуснете да се запържат заедно моркови праз, предварително нарязани на кубчета. Смачкайте чесъна, добавете и него и гответе, докато поомекнат.

Залейте с отделения бульон от картофите и долейте още един литър вода. Щом заври, прибавете пасираните картофи и изварата, която преди това разбъркайте с прясното мляко. Варете малко, колкото да кипне около 2-3 минути. Посолете на вкус.

За крутоните:

Сгорещете краве масло в тиган с керамично покритие. Пуснете кубчета от нарязани филийки черен хляб с лимец и разбъркайте няколко пъти. Запечете ги добре.

Готовата супа овкусете с черен пипер и накълцан копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: