Начин на приготвяне
Обелете картофите, измийте и ги нарежете на едри кубчета. Нарежете и тиквичката. Сложете ги в тенджера и залейте с вода, да се покрият. Сложете на огъня да се сварят, като във водата пуснете кубче пилешки бульон и лъжица зеленчуков микс.
Като се сварят, ги отцедете малко от водата, но не изхвърляйте отделената вода. Пасирайте картофите и тиквичката.
Сгорещете олио в тенджера и пуснете да се запържат заедно моркови праз, предварително нарязани на кубчета. Смачкайте чесъна, добавете и него и гответе, докато поомекнат.
Залейте с отделения бульон от картофите и долейте още един литър вода. Щом заври, прибавете пасираните картофи и изварата, която преди това разбъркайте с прясното мляко. Варете малко, колкото да кипне около 2-3 минути. Посолете на вкус.
За крутоните:
Сгорещете краве масло в тиган с керамично покритие. Пуснете кубчета от нарязани филийки черен хляб с лимец и разбъркайте няколко пъти. Запечете ги добре.
Готовата супа овкусете с черен пипер и накълцан копър.