Завити закуски с кашкавал и кренвирш

МариянаМарияна
Мастър Шеф
749
261
621
6
18/03/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо570
  • Преглеждания за месеца569
  • Преглеждания за седмицата283
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата за пухкавите кренвиршки е от кулинарно предаване. Получават се 16 завити закуски.

Затопляме си водичката леко. В нея слагаме маята и захарта. Вътре слагаме и 2-3 с.л. от брашното и разбъркваме. Получава се гъста каша и я оставяме да шупне добре на топло, покрита с кърпа за 10 мин.

През това време пресяваме брашното със сито. Общо отива около 450 – 500 г брашно. Правим меко тесто. В купа си слагаме 2/3 от това брашно. Правим си кладенче по средата. Прибавяме си 1 цяло яйце и 1 жълтък от второто.

Добавяме и солта и 2 с.л от олиото. Шупналата мая и нея прибавяме вътре.

В киселото мляко слагаме содата и разбъркваме и също оставяме да шупне. Прясното мляко и киселото мляко, които са били на стайна температура за кратко, а не студени от хладилника, също ги слагаме в купата при другите продукти.

Замесваме меко тесто. Прибавяме при месенето още брашно към това, което сложихме в купата. Покриваме си тестото на топло с кърпа и оставяме да втаса за 40 мин, докато си удвои обема.

Разделяме го на две. Всяка част оформяме на топка и разточваме на кръг. Режем на по 8 триъгълника. Кашкавала го режем на 16 парченца.

Всеки кренвирш на половина през средата и всяка половинка на четвъртинки и така, докато станат 8 дълги равни парченца. Ползваме по дебели пушени кренвирши.

В широката част на всеки триъгълник слагаме кренвирш и кашкавал. Към вътрешната страна слагаме двата срещуположни ъгъла, а в началото на върха правим три разреза, но не до края. Навиваме към върха.

Същото процедираме и с останалите.

Редим приготвените закуски на разстояние една от друга в тава, покрита с хартия за печене. Оставяме да втаса още 30 мин. Мажем отгоре с разбит жълтък с 2 с.л олио с помощта на четка.

Ръсим закуските с ръсеница.

Печем завитите кренвиршки с кашкавал на 180 г до готовност.

Да ви сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар