Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита баничка със спанак и сирене

Вита баничка със спанак и сирене

Вита баничка със спанак и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Закуската е най-важното ядене за деня, а като има вита баничка със спанак и сирене - и най-вкусното"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 8 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 100 г
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • сол - щипка
  • спанак - 2 шепи пресен
  • сирене - 100 г натрошено
  • олио - за корите
  • краве масло - 1 бучка 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С останали кори направих малка вита баничка със спанак.

Пресен спанак от градината се измива.

В тиган се загрява масло, задушва се спанакът, докато спадне по обем, и сваляме от котлона.

Може да се пасира или като мен - да се нареже на ситно.

В купа се разбиват яйцата, добавя се кисело мляко с разбит в него бакпулвер, щипка сол, натрошено сирене и нарязан спанак.

Взема се една кора, поръсваме с олио, отгоре втора кора и върху него плънка по цялата кора.

Навива се на руло, а то - на охлюв в тавичка.

Така се оформят и останалите кори за вашата спаначена баница.

Отгоре се намазва с малко олио, печем в загрята фурна 180°C до златисто.

Изважда се покриваме с кърпа и хапваме с кисело мляко.

Тази вита баничка със спанак и сирене е чудесна закуска, вкусна и полезна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: