Начин на приготвяне
С останали кори направих малка вита баничка със спанак.
Пресен спанак от градината се измива.
В тиган се загрява масло, задушва се спанакът, докато спадне по обем, и сваляме от котлона.
Може да се пасира или като мен - да се нареже на ситно.
В купа се разбиват яйцата, добавя се кисело мляко с разбит в него бакпулвер, щипка сол, натрошено сирене и нарязан спанак.
Взема се една кора, поръсваме с олио, отгоре втора кора и върху него плънка по цялата кора.
Навива се на руло, а то - на охлюв в тавичка.
Така се оформят и останалите кори за вашата спаначена баница.
Отгоре се намазва с малко олио, печем в загрята фурна 180°C до златисто.
Изважда се покриваме с кърпа и хапваме с кисело мляко.
Тази вита баничка със спанак и сирене е чудесна закуска, вкусна и полезна!