Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пастет»Печен пастет от пилешко месо

Печен пастет от пилешко месо

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Печен пастет от пилешко месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 280 г
  • гъби - 230 - 250 г печурки
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 60 мл
  • галета - 30 г
  • портокали - 1 бр.
  • бял пипер
  • черен пипер
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете съвсем млади и пресни гъби. Измийте ги и ги нарежете на едри парчета. Изсипете нарязаните гъби в дълбока купа, добавете смляното пилешко месо, сметаната, галетата, предварително разбитите яйца и подправките. Объркайте до получаването на еднородна смес.

Намажете с олио лист хартия за печене и покрийте с него дъното и стените на подходяща форма за печене. Изсипете вътре сместа за пастет и покрийте с лист намаслена хартия.

Печете пастета около 80-90 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна на водна баня. Можете да поднесете пастета топъл или студен с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
53
41
31
22
10
Дай твоята оценка: