Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко месо във вино

Пилешко месо във вино

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пилешко месо във вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-6
"Няма сухи пилешки гърди, а само такива, които не са били направени както трябва"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг обезкостено
  • зехтин - 50 мл
  • горчица - 2 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • майорана - 1 ч.л.
  • индийско орехче - ½ ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • вино - около 2 ч.ч. бяло или розе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Може да използвате готови пилешки филета или да обезкостите едно цяло пиле.

Разбийте добре зехтина с горчицата, лимоновия сок и добавете майораната, индийското орехче, смлените орехи , черен пипер и сол на вкус.

Намажете пилешките парчета с тази смес и ги сложете да престоят за 30 минути в хладилник направо в тавата, в която ще печете.

След това извадете, полейте с бяло вино или розе и сложете да се пекат на 180 градуса до готовност. На 2-3 пъти обливайте месото с винения сос.

Поднесете порция от пилешкото месо във вино със свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка: