Агнешки котлети по селски

ГеновеваГеновева
Готвач
126
844
1k
425
2
19/03/2020
"Агнешки котлети по селски - остават завинаги в сърцето ни"
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 605
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се изкисва и се реди в дълбока тава.

Посолява се и всяко парче се потапя в смес от червен пипер, черен пипер и олио.

Поставя се в тавичката и отгоре се слага нарязаният на едро зелен лук.

Сипват се и доматите от консервата.

Изсипва се подправката за агнешко отгоре и се добавя сух девесил и джоджен, ако имате пресен, сложете от него.

Напълнете с вода, така че да се покрие месото и покриваме с алуминиево фолио.

Слагаме във фурната на 150 градуса за 2 часа.

След това махаме фолиото и оставяме да се запече месото поне още 1 час.

Ако сосът за агнешкото е много рядък, можете да го сгъстите с няколко лъжици брашно и го оставите на котлона да поври.

Приятен апетит с крехките агнешки котлети по селски, които се получават.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар