Яхния от домашно пиле с чушки и лук

Мария БожиловаМария Божилова
Чирак
137
29
323
1
19/03/2020
"Страхотна домашна яхния, която напомня на едно време "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо358
  • Преглеждания за месеца357
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • домашно пиле - 1 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • зелени чушки - 2 бр.
  • лук - 6 бр. малки глави
  • сушени моркови - 1 с.л.
  • сушен лук - 1 с.л.
  • джоджен - 1/2 с.л. сушен
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива много добре и се нарязва на парчета.

Залива се със студена вода и се слага да ври, като постепенно се отпенва.

Когато престане да се пени се слагат сушените зеленчуци.

Лукът се почиства и нарязва на кръгчета.

След като сушените зеленчуци са омекнали, се слага лукът.

Домашната яхния се вари се 10 мин и се слагат нарязаните на ситно чушки, червен пипер, олио и сол. Вари се 20 мин. на умерен огън.

След като пилешката яхния е готово, се слага ситно нарязания магданоз, ястието се захлупва с капак и се изключва котлонът, като тенджерата с яхнията от домашно пиле с чушки и лук остава на котлона.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар