Начин на приготвяне
Почистеното и измито месо се слага да се вари в подсолена вода до пълна готовност.
Лукът се реже на полумесеци, посолява се и леко се стрива.
Олиото се сипва в тенджера и лукът се слага да се запържи. Когато започне леко да покафенява се сипва захарта.
Слага се настърганият морков, чесънът, нарязан на ситно, брашното и червеният пипер.
Бърка се постоянно да се запържи брашното. Разрежда се с бульона от месото. Ако не искате да ползвате него, си разтворете кубче бульон или разредете само с топла вода.
Слагат се сините сливи, които предварително са накиснати в топла вода, сол, черен пипер, дафиновите листа и чубрица.
Накрая се слага месото, яхнията се оставя да къкри на тих огън за 10 минути.
Яхнията с лук и пиле е готова.