Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с ябълки Разкош

Кекс с ябълки Разкош

GeorgievaivGeorgievaiv
Новак
811224
Кекс с ябълки Разкош
Снимка: Georgievaiv
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Истински разкош в чиния под формата на кекс с ябълки"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 150 г ./2/3 ч.ч./
  • олио - 80 мл /2/3 ч.ч./
  • ябълки - 2 ч.ч. настъргани
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г или пакетче
  • ванилия - 1 брой
  • орехи - 100 г смлени по желание
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, пресявате брашното, след което в купа разбивате яйцата и захарта до еднородна смес, в която няма буци и не стърже, когато бъркате с миксера.

Може и с вилица и тел да разбивате, но с миксер или робот ще е по-бързо и по-лесно.

Последователно се добавя брашното, ванилията, бакпулверът и содата, бъркате непрекъснато, а накрая добавяте и настърганите ябълки и по желание орехите, като не спирате да бъркате.

Трябва да се получи еднородна смес за кекс от всички съставки.

Намажете формата за кекс с олио навсякъде, но не прекалено, така че да може да се отдели приготвеният ябълков кекс от нея, след като бъде изпечен.

След това изсипете сместа равномерно във формата за кекс. Ако ползвате силиконова форма за кекс, не е наложително да я мажете, сладкишът с ябълки няма да залепне.

След като изсипете сместа, печете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Кексът трябва да придобие златист цвят, когато е готов. Но за да сте уверени, че е готов, проверете с клечка за зъби, като го боцнете - ако остава от сместа по него, значи не е готов още. Вадите го, когато по клечката не остава нищо.

Оставяте готовия кекс с ябълки Разкош да поизстине, завит с кърпа, отделяте от формата и поръсвате с пудра захар по желание.

Може и да го украсите с малини като мен.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

User#206770
User#206770
Ммммм, вкусно! ;)
26.09.2020 14:58