Начин на приготвяне
Първо, пресявате брашното, след което в купа разбивате яйцата и захарта до еднородна смес, в която няма буци и не стърже, когато бъркате с миксера.
Може и с вилица и тел да разбивате, но с миксер или робот ще е по-бързо и по-лесно.
Последователно се добавя брашното, ванилията, бакпулверът и содата, бъркате непрекъснато, а накрая добавяте и настърганите ябълки и по желание орехите, като не спирате да бъркате.
Трябва да се получи еднородна смес за кекс от всички съставки.
Намажете формата за кекс с олио навсякъде, но не прекалено, така че да може да се отдели приготвеният ябълков кекс от нея, след като бъде изпечен.
След това изсипете сместа равномерно във формата за кекс. Ако ползвате силиконова форма за кекс, не е наложително да я мажете, сладкишът с ябълки няма да залепне.
След като изсипете сместа, печете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Кексът трябва да придобие златист цвят, когато е готов. Но за да сте уверени, че е готов, проверете с клечка за зъби, като го боцнете - ако остава от сместа по него, значи не е готов още. Вадите го, когато по клечката не остава нищо.
Оставяте готовия кекс с ябълки Разкош да поизстине, завит с кърпа, отделяте от формата и поръсвате с пудра захар по желание.
Може и да го украсите с малини като мен.
Бон Апети!
Коментари