Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото и разбъркайте хубаво.
Сипете содата в киселото мляко и оставете да шупне. Добавете киселото мляко в сместа и отново разбъркайте хубаво.
Почистете, обелете и настържете ябълката.
Смесете бакпулвера с брашното и го пресейте. Добавете брашното към сместа и разбъркайте до хомогенна смес.
Разделете сместа на две части. Добавете какаото в едната част, а ябълката - в другата част.
Във форма за кекс, предварително намаслена и посипана с брашно, сипете от бялата смес. Отгоре изсипете кафявата и отново бялата.
Може с клечка да разбъркате леко, за да се прелеят пластовете.
Сложете в предварително загрята фурна на 180°C и печете около 45 мин.
Проверете кекса с клечка за зъби за готовност. Извадете и оставете да изстине.
При готовност извадете от формата и поръсете с пудра захар.
Коментари