Начин на приготвяне
Обелете и нарежете едната райска ябълка - около 100 г. Смелете я в блендер. Половината от другата направете на малки парченца, а другата половина запазете за украса.
Разбийте на пухкаво кремче яйцата със захарта и щипка сол.
Добавете смления плод, олиото и киселото мляко и отново разбийте за кратко.
Пресейте брашното с бакпулвера на части към сместа и разбъркайте с плавни движения в кръг до получаване на хомогенна смес. Ако е рядка, добавете малко брашно.
Намазнете и набрашнете форма за кекс и сипете кексовата смес. Отгоре напускайте малките парченца от другия плод и пъхнете във фурна, загрята до 180 градуса.
Печете плодовия кекс около 35 минути или до суха клечка.
Щом отделите от формата (не веднага, изчакайте 5-6 минутки) доохладете върху решетка.
Поднесете кекса с райски ябълки с резенчета от заделения пресен плод.
Да ви е сладко!