Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с райски ябълки

Кекс с райски ябълки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Кекс с райски ябълки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Толкова е вкусен, че веднага си отрязваме още едно парче от него"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 - 160 г
  • бакпулвер - 10 г
  • олио - 100 мл
  • захар - 140 г
  • яйца - 2 бр. XL
  • райски ябълки - 2 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л. гъсто (цедено)
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете едната райска ябълка - около 100 г. Смелете я в блендер. Половината от другата направете на малки парченца, а другата половина запазете за украса.

Разбийте на пухкаво кремче яйцата със захарта и щипка сол.

Добавете смления плод, олиото и киселото мляко и отново разбийте за кратко.

Пресейте брашното с бакпулвера на части към сместа и разбъркайте с плавни движения в кръг до получаване на хомогенна смес. Ако е рядка, добавете малко брашно.

Намазнете и набрашнете форма за кекс и сипете кексовата смес. Отгоре напускайте малките парченца от другия плод и пъхнете във фурна, загрята до 180 градуса.

Печете плодовия кекс около 35 минути или до суха клечка.

Щом отделите от формата (не веднага, изчакайте 5-6 минутки) доохладете върху решетка.

Поднесете кекса с райски ябълки с резенчета от заделения пресен плод.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: