Начин на приготвяне
Смесваме пълнозърнестото и царевично брашно със семената - мак, сусам, слънчоглед, конопеното брашно, подправките - хималайската сол и чубрицата, хлебната сода, активирана с ябълковия оцет, шарлана.
Разбъркваме ги заедно и постепенно, добавяйки топлата вода, замесваме меко тесто. Намазваме тавата с шарлан и поръсваме с малко царевично брашно, което разстиламе с потупване.
Изпълваме цялото дъно на кръглата тава с тестото, като се стараем дебелината да е равномерна навсякъде. Печем хляба без бяло брашно на 200 градуса за около половин час.
Поднасяме содената питка топла.
Вълшебен домашен хляб - за една по уютна трапеза!
Чудно Вкусно!