Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Кростата с круши

Кростата с круши

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Кростата с круши
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
20/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Страхотен италиански сладкиш кростата - за повече настроение и скъпи моменти с близките ни хора!"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • краве масло - 120 г
  • захар - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч/л/
  • сол - щипка
  • лимонова кора - настъргана
  • за пълнежа
  • круши - 1 кг.
  • захар - 2 с.л. кафява
  • ром - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното с щипка сол и 1 ч.л. бакпулвер.

Добавете едно яйце, жълтъка, захарта, нарязаното на парчета студено краве масло, щипка настъргана лимонова кора.

Замесете масленото тесто. Загънете го в парче найлон и приберете в хладилник за 1 час.

Докато тестото се охлади, обелете и нарежете на малки парчета крушите.

Сложете ги в тиганче, поръсете с 3 с.л. кафява захар, полейте с рома и сложете на котлона.

Гответе за около 5-6 мин, докато крушите омекнат. Отдръпнете съда от котлона и охладете.

От охладеното тесто за пая откъснете парче, колкото юмрук. Останалото разточете на парче хартия за печене.

Прехвърлете тестото с хартията в тавичка 20 см и оформете висок борд.

Изсипете охладените круши. Отделеното парче тесто разточете на набрашнена повърхност и нарежете на ленти с ш. 1 см.

Наредете ги на решетка върху плънката. Изпечете апетитната кростата на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар.

Охладете на решетка и поръсете кростатата с круши с пудра захар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Georgievaiv
Georgievaiv
Превъзходна!
20.03.2020 20:43
1
1
Покажи всички подкоментари
Марияна Петрова Иванова
Марияна Петрова Иванова
Страхотна,поздравления! :)
20.03.2020 19:44
1
1
Покажи всички подкоментари