Начин на приготвяне
Продуктите са за 4 тарталетки от 10 см или форма от 24 см.
В кухненски робот нарежете маслото на кубчета, счупете яйцата. Добавете и останалите продукти без мармалада. Замесете тесто.
Извадете от робота и го обвийте в стреч фолио. Оставете в хладилника за половин час. Извадете охладеното тесто и разточете с дебелина 4 мм (заделете една малка топка за лентите отгоре).
Нарежете на кръгчета или квадрати. Разстелете равномерно във формите. Във всяка една сложете отгоре мармалад.
Разточете останалото тесто. Нарежете ленти и ги подредете върху мармалада.
Загрейте фурната на 180°C и печете 30-40 минути или до готовност.
Мини тарталетите Кростата са чуден десерт.