Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Лимонова кростата Сърце

Лимонова кростата Сърце

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Лимонова кростата Сърце
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
11/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Тази лимонова кростата определено се настани и в нашето сърце"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 230 г
  • захар - 100 г
  • краве масло - 120 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 прахче
  • за крема
  • прясно мляко - 400 мл
  • жълтъци - 4 бр.
  • захар - 130 г
  • брашно - 50 г
  • лимонов сок - 3 - 4 с.л.
  • лимонова кора
  • за украса
  • лайм
  • лимони
  • мента
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този лимонов пай в купа пресейте брашното с щипка сол, ванилията и бакпулвера. Добавете захарта, яйцето и нарязаното на парчета студено краве масло.

Замесете маслено тесто. Направете го на топка и загънете в стреч фолио. Приберете тестото за един час в хладилник.

На набрашнена повърхност от охладеното тесто разточете лист с дебелина 3-4 мм. Внимателно го прехвърлете във форма сърце. Оформете висок борд, надупчете дъното с вилица.

Върху тестото застелете лист хартия за печене. Напълнете формата със суров зрял боб. Това е с цел да натиска тестото, за да не се надига при печенето.

Изпечете тестената черупка в предварително загрята на 180°C фурна до приятен загар.

Извадете изпечената форма от фурната и внимателно отстранете боба и хартията. Оставете да се охлади. В малка тенджерка налейте прясното мляко, добавете захарта, жълтъците и брашното.

Пуснете парче лимонова кора и 3-4 с.л. лимонов сок, сложете съда на котлона.

Бъркайте, докато лимоновият крем се сгъсти. Отстранете от котлона и извадете парчето лимонова кора.

Изсипете леко охладения крем в тестяната черупка.

Подравнете и украсете готовата кростата с озахарени кръгчета лайм и лимон.

Поръсете лимоновата кростата Сърце с листенца прясна мента!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: