Начин на приготвяне
В по-голяма тенджера се слага рибната глава - моята беше много голяма, ако пък е по-малка, може и 2 глави.
Оставяме много добре да се сварят, в бульона слагаме и 1 к.л. сол, но в повечето време е според вкуса ви.
Нарязваме зеленчуците на кубчета, картофите и моркова на кубчета, лукът се нарязва по-дребно, чесънът - на ситно.
Слагаме зеленчуците в бульона, за да се сварят.
Изваждаме главата от бульона и я обезкостяваме, като се стараем да няма кости.
След това връщаме месото и заедно със зеленчуците варим вкусната рибена чорба 10 мин.
Овкусяваме икономичната рибена супа от толстолоб, ако не е солена, и подправя ме с мащерка.
Добър Апетит!