Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Домашна паста с кренвирши

Домашна паста с кренвирши

ЖулиетаЖулиета
Чирак
71379104417
Домашна паста с кренвирши
Снимка: Жулиета
1 / 2
21/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Домашна паста с кренвирши - лесно и бързо"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • За соса
  • кренвирши - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • краве масло - 50 г
  • сол - на вкус
  • червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипвате брашното върху плота. Правите кладенче в него и чуквате яйцата, слагате и 2 с.л. олио.

Поръсете с щипка сол. С помощта на вилица разбийте яйцата леко, докато се смесят с част от брашното.

След това продължете да месите с ръце. Трябва да получите гладко еластично тесто.

Оформете тестото на топка и го увийте в прозрачно фолио.

Оставете го на стайна температура за 30 минути.

Една част от тестото вземете и разточете с помощта на точилка.

Другата оставете във фолио.

Разточената част (трябва да е тънка ) правим на различни форми, моята е за талиатели.

Другата част по същия начин. Варим домашната паста 5 мин. в кипяща вода с сол.

Приготвяме соса за пастата като нарязваме на ситно лука и кренвиршите.

В тиган със загрято масло запържваме лука и кренвиршите, слагаме и подправките и разбъркваме.

С готовия сос заливаме вече сварените и отцедени талиатели.

Добър апетит с тази домашна паста с кренвирши!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: