Бърз пататник

21/03/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо869
  • Преглеждания за месеца868
  • Преглеждания за седмицата87
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 4 - 5 бр. средни /домашни по възможност/
  • яйца - 2 бр.
  • джоджен - 1с.л. /може и повече/
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • краве масло - 100 г
  • сметана - 50 мл готварска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги рендосваме на едро ренде. Оставяме ги за около час да се изцедят, след това ги притискаме с ръце, за да доизцедим водата.

Слагаме яйцата, сметаната и подправките на вкус. Поставяме подходящ тиган с капак на котлона и малко от маслото, за да се разтопи.

Разпределяме сместа на три части, изсипваме първата част и разстиламе равномерно в тигана. Захлупваме с капака и чакаме около 6-8 минути, зависи от дълбочината на тигана и дебелината на нашия бърз пататник.

Обръщаме от другата страна с помощта на чиния с подходящ диаметър.

Преди да върнем пататника в тигана, слагаме отново малко масло. Така изпържваме трите части една след друга.

Бързият пататник може да се пече и на фурна. Поднасяме с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар