Пататник с картофи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пататник с картофи1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Една традиционна българска рецепта, която трябва да опитате поне веднъж!"

Необходими Продукти

  • картофи - 1, 5
  • масло - 125 мл краве, може и растителна мазнина
  • лук - 200 г кромид
  • черен пипер - млян, на вкус
  • сол - на вкус
  • яйца - 1 - 2 броя
  • сирене - 150 - 200 г
  • кисело мляко - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, измийте картофите и ги настържете на едро ренде, като ги посолите на вкус.

Сложете леко да се запържи в 1/2 от сгорещеното масло ситно нарязаният лук и добавете настърганите картофи.

Овкусете с млян черен пипер и разбъркайте добре.

Снемете от котлона и разбъркайте с разбитите яйца и сиренето.

Сместа се разбърква добре и се изсипва в тавичка.

Отгоре се нареждат филийки масло и се печете пататника до приятен загар в умерено загряна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
524
47
37
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Хенриета Христова
Хенриета Христова
Картофник с картофи? Без джоджен?
03.08.2018 15:01
5
Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Липсва водещата подправка Джоджен! Без черен пипер може, ама без него- не! :)
02.04.2018 13:49
3
1
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Незнам дали има пататник без картофи :)),но пататник без джоджън/ гьозум (както му казваме в Смолянско), не трябва да има, иначе е просто настъргани картофи - примерно.
05.03.2016 00:09
22
4
Mariana Krasteva
Mariana Krasteva
Браво за рецептата! Получи се много много вкусно! Пак ще се готви.
04.03.2016 19:29
3
1
Силвия
Силвия
Към Боби: А на мен ми звучи като "картофник с картофи". Но, че е много вкусен, две мнения няма! Струва си да се популяризира рецептата.
03.10.2013 22:35
3
2
пипи
пипи
в пататника задължително се слага джоджен.
18.04.2013 16:10
2
1
Боби
Боби
"Пататник с картофи" ми звучи като таратор с кисело мляко!
14.04.2013 13:15
10
Марта Сугарева
Марта Сугарева
Ядохме пататник - горе-долу с такъв състав - на Пампорово, на станцията на ПУ, беше страхотен! Сега ще използвам Вашата рецепта, за да направя за Нова година, сигурна съм, че ще е супер!

Бъдете здрав и щастлив през Новата 2013 година!

Марта - от София
31.12.2012 08:33
1
3