Пататник с брашно

Пататник с брашно
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • бакплувер - 1 ч.л.
  • кашкавал - 100 г - настърган
  • гъби - 4 бр. - мариновани
  • бекон - 2 парчета пушен слайс
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - 1 щипка
  • топено сирене - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите, нарязваме ги на дребно и ги сваряваме до готовност.

Отцеждаме ги и ги намачкваме с преса за картофи. Добавяме топеното сирене, черния пипер и солта. Разбъркваме.

Разбиваме яйцата, добавяме олиото, брашното и бакпулвера.

Смесваме до хомогенност.

Изсипваме тази смес към картофите. Нарязваме вътре бекона и гъбите на дребно.

Добавяме половината кашкавал и разбъркваме.

Изсипваме в тефлонова тавичка и заравняваме. Отгоре върху селския пататник поръсваме останалия кашкавал.

Печем пататника с брашно на 220°C за 15-20 минути до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: