Начин на приготвяне
Обелваме картофите и ги рендосваме на едро ренде. Оставяме ги за около час да се изцедят, след това ги притискаме с ръце, за да доизцедим водата.
Слагаме яйцата, сметаната и подправките на вкус. Поставяме подходящ тиган с капак на котлона и малко от маслото, за да се разтопи.
Разпределяме сместа на три части, изсипваме първата част и разстиламе равномерно в тигана. Захлупваме с капака и чакаме около 6-8 минути, зависи от дълбочината на тигана и дебелината на нашия бърз пататник.
Обръщаме от другата страна с помощта на чиния с подходящ диаметър.
Преди да върнем пататника в тигана, слагаме отново малко масло. Така изпържваме трите части една след друга.
Бързият пататник може да се пече и на фурна. Поднасяме с гарнитура по избор.