Рамстек с бяло вино и пресни картофи

Мария БожиловаМария Божилова
Помощник Готвач
232
903
690
270
3
23/03/2020
"Рамстек с бяло вино и пресни картофи - ястие от висш пилотаж "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 014
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пържоли

Начин на приготвяне

Свинското филе

се измива много добре и се начуква леко с ножа, за да може да се изпържи добре. С дървено чукче се начуква, за да стане сочно след пърженето.

Всяко парче се посолява и овалва в брашно. Пържи се в сгорещено олио.

Едновременно с всяка приготвена пържола се изпържва за всяка порция нарязаният на кръгчета лук до златисто и хрупкавост.

Гъбите се измиват много добре и се премахват пънчетата, като се изпържват с маслото и малко олио.

След като се изпържи месото, в магазинната се приготвя сосът, като се слага 3 с.л. брашно, бялото вино, сол и черен пипер.

Разбърква се и се оставя да заври, след което се прибавят изпържените гъби. Ври още 10 мин.

Пресните картофи за гарнитура на сочния рамстек се изпържват в сгорещено олио.

При сервиране рамстекът се слага в затоплена чиния, върху всяко парче месо се слага изпържен лук, отстрани пресни картофи и се залива със соса.

Да ви е вкусно с този рамстек с бяло вино и пресни картофи.

Грил тиган със сгъваема дървена дръжка - чугунен - 28 см-19%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган със сгъваема дървена дръжка - чугунен - 28 см
37.00 лв.
30.00 лв.
Виж ››

Перфектното барбекю е на една ръка разстояние, на една ръка и на един качествен грил тиган :)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар