Рамстек с бяло вино и пресни картофи

Мария БожиловаМария Божилова
Чирак
137
29
323
1
23/03/2020
"Рамстек с бяло вино и пресни картофи - ястие от висш пилотаж "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо592
  • Преглеждания за месеца591
  • Преглеждания за седмицата138
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското филе

се измива много добре и се начуква леко с ножа, за да може да се изпържи добре. С дървено чукче се начуква, за да стане сочно след пърженето.

Всяко парче се посолява и овалва в брашно. Пържи се в сгорещено олио.

Едновременно с всяка приготвена пържола се изпържва за всяка порция нарязаният на кръгчета лук до златисто и хрупкавост.

Гъбите се измиват много добре и се премахват пънчетата, като се изпържват с маслото и малко олио.

След като се изпържи месото, в магазинната се приготвя сосът, като се слага 3 с.л. брашно, бялото вино, сол и черен пипер.

Разбърква се и се оставя да заври, след което се прибавят изпържените гъби. Ври още 10 мин.

Пресните картофи за гарнитура на сочния рамстек се изпържват в сгорещено олио.

При сервиране рамстекът се слага в затоплена чиния, върху всяко парче месо се слага изпържен лук, отстрани пресни картофи и се залива със соса.

Да ви е вкусно с този рамстек с бяло вино и пресни картофи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар