Начин на приготвяне
Блата:
Яйцата се разбъркват със захарта и се оставят 10 мин, за да се разтопи захарта, след което се разбъркват с миксер на пяна. Прибавя се постепенно брашното, в което е разбъркан бакпулверът, като бъркането продължава до получаване на мехурчета. Изсипва се в тава за блатове или във висока тава с диаметър 25 см. Печете тортения блат 30 мин на 150 градуса.
Крема:
Млечният крем за торта се вари на водна пара.
Прясното мляко със захарта се сварява до разтопяване на захарта.
Яйцата се разбиват с брашното и ванилията.
Маслото се разтопява леко и се прибавя към яйцата и брашното при продължително бъркане.
Сместа се изсипва на тънка струя в прясното мляко, като бъркането продължава до сгъстяване на яйчния крем.
Класическият блат за торта се изважда от формата, оставя се да изстине. Разрязва се с нож на два блата.
Във формата за торта се поставя единият блат и се намазва обилно с крем, след което се поръсва с натрошени орехи, намазва се отново крем и се поставя вторият блат.
Селската торта се намазва обилно от всички страни и отгоре с крем.
По желание тази вкусна торта на баба се поръсва с орехови ядки.
Моята домашна торта от детството трябва да престои 12 часа, преди да я разрежете.
Коментари