Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Моята домашна торта от детството

Моята домашна торта от детството

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Моята домашна торта от детството
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Спомените от детството са безценни, точно като тази домашна торта"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • За крема
  • прясно мляко - 1.3 л
  • брашно - 10 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 200 г
  • ванилия - 2 бр.
  • орехи - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блата:

Яйцата се разбъркват със захарта и се оставят 10 мин, за да се разтопи захарта, след което се разбъркват с миксер на пяна. Прибавя се постепенно брашното, в което е разбъркан бакпулверът, като бъркането продължава до получаване на мехурчета. Изсипва се в тава за блатове или във висока тава с диаметър 25 см. Печете тортения блат 30 мин на 150 градуса.

Крема:

Млечният крем за торта се вари на водна пара.

Прясното мляко със захарта се сварява до разтопяване на захарта.

Яйцата се разбиват с брашното и ванилията.

Маслото се разтопява леко и се прибавя към яйцата и брашното при продължително бъркане.

Сместа се изсипва на тънка струя в прясното мляко, като бъркането продължава до сгъстяване на яйчния крем.

Класическият блат за торта се изважда от формата, оставя се да изстине. Разрязва се с нож на два блата.

Във формата за торта се поставя единият блат и се намазва обилно с крем, след което се поръсва с натрошени орехи, намазва се отново крем и се поставя вторият блат.

Селската торта се намазва обилно от всички страни и отгоре с крем.

По желание тази вкусна торта на баба се поръсва с орехови ядки.

Моята домашна торта от детството трябва да престои 12 часа, преди да я разрежете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
При мен я правиха с настъргана шоколадова вафла отгоре
23.03.2020 12:32
1
1
Покажи всички подкоментари
Georgievaiv
Georgievaiv
Изглежда превъзходно! Ще я пробвам.
23.03.2020 11:53
1
1
Покажи всички подкоментари