Начин на приготвяне
Сваряваме пшеничния булгур (предварително измит) във вряща вода (ако е нужно, добавяме още малко от нея по-време на сваряването).
Готов е, когато зърното омекне и си изпие всичката вода.
Сваляме от котлона и подслаждаме на вкус с кафявата кристална захар (можем да я заменим с билков мед).
Разбъркваме всичко заедно със сушените червени боровинки, суровите слънчогледови семки, пшеничния зародиш (по желание) и канелата.
Ако искаме да приготвим повече от 1 порции, може да увеличим двойно пропорциите - вариво и вода, както и на другите продукти.
Поднасяме украсено с червени боровинки. И топло и охладено е вкусно!
Сладък булгур с червени боровинки и слънчоглед - здравословна закуска за малки и големи, богата на фибри от булгура и витамин С от боровинките!
Чудно Вкусно!