Плато от панирани хапки с корнфлейкс

ГеновеваГеновева
Помощник Готвач
125
835
1k
398
2
24/03/2020
"Хубавите неща се приготвят в плата - да има за всички, точно като панираните хапки с корнфлейкс "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 695
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества
Панирани Сиренца

Начин на приготвяне

Нарязваме кравето сирене на дебели кубчета, а кашкавала - на големи квадрати.

В дълбока чиния сипваме галетата, в купичка разбиваме яйцата.

В дълбока купа сипваме корнфлейкса, като го натрошаваме с ръце, но не много на дребно.

Овалваме първо топеното сирене, като първо го овалваме в галетата, после в яйцата и накрая в корнфлейкс. Редим в чинийка. След това овалваме по същия начин и кравето сирене.

Накрая повтаряме по същия начин с кашкавала, но него може да го потопите първо във вода, за да полепне добре.

Слагаме повечко олио и оставяме да се сгорещи. Ако ви е останало от яйцето, може да потопите преди пържене някои от сирената, просто за да го използвате.

Пържим панираното сирене в сгорещено олио до получаването на златист цвят.

Поставяме върху кухненска хартия да се отцедят хапките пане от олиото и сервираме в продълговата дъска или чиния.

Правим си чесновия сос, като смесваме киселото мляко, майонезата и пасирания чесън.

Разбиваме добре и сервираме заедно с панираните хапки с корнфлейкс.

Класическа дървена дъска с дръжка - Номер 3-9%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класическа дървена дъска с дръжка - Номер 3
5.49 лв.
5.00 лв.
Виж ››

Удобна за употреба и лесна за почистване класическа правоъгълна дървена дъска.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар