Начин на приготвяне
Нарязваме кравето сирене на дебели кубчета, а кашкавала - на големи квадрати.
В дълбока чиния сипваме галетата, в купичка разбиваме яйцата.
В дълбока купа сипваме корнфлейкса, като го натрошаваме с ръце, но не много на дребно.
Овалваме първо топеното сирене, като първо го овалваме в галетата, после в яйцата и накрая в корнфлейкс. Редим в чинийка. След това овалваме по същия начин и кравето сирене.
Накрая повтаряме по същия начин с кашкавала, но него може да го потопите първо във вода, за да полепне добре.
Слагаме повечко олио и оставяме да се сгорещи. Ако ви е останало от яйцето, може да потопите преди пържене някои от сирената, просто за да го използвате.
Пържим панираното сирене в сгорещено олио до получаването на златист цвят.
Поставяме върху кухненска хартия да се отцедят хапките пане от олиото и сервираме в продълговата дъска или чиния.
Правим си чесновия сос, като смесваме киселото мляко, майонезата и пасирания чесън.
Разбиваме добре и сервираме заедно с панираните хапки с корнфлейкс.